CART
0
CART
CART AMOUNT 0.00€
Amount to spent for free shipping
Heraklion town: 35.00€ Free shipping
Greece: 55.00€ Free shipping
Cart didn't update. Please, refresh the page and try again Cart didn't update. The item is out of stock. Product has been added to the cart. Products have been added to the cart. Product has been added to the wishlist. Product has been removed from the wishlist. Cart didn't update. Newsletter consent has been updated Something went wrong. Please, try again or contact with us.
Recipes

Steaks κουνουπιδιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Steaks κουνουπιδιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά:

2 κουνουπίδια

4 κ.σ. σάλτσα σόγιας

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.γ. κάρυ

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. ρόκα

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες

1 λάιμ, κομμένο σε 8 φέτες

1 κ.σ. σησαμέλαιο

πιπέρι

Μέθοδος ΕκτέλεσηςβΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Καθαρίζουμε τα κουνουπίδια από τα φύλλα τους, τα κόβουμε σε μεγάλες φέτες («steaks») πάχους 3 εκ., και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Πασπαλίζουμε τις φέτες του κουνουπιδιού με τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το κάρι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να απλωθούν παντού.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Μεταφέρουμε τις φέτες του κουνουπιδιού σε δόσεις και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τοποθετούμε και πάλι τις φέτες του κουνουπιδιού στο ταψί και μεταφέρουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.

Για το σερβίρισμα

Μοιράζουμε τις φέτες κουνουπιδιού σε πιάτα και γαρνίρουμε με λίγη ρόκα, 2 φέτες από πιπεριά τσίλι και 1 φέτα λάιμ.

Περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με πιπέρι, και σερβίρουμε.

Μερίδες: 8

Χρόνος: 25 λεπτά

Δυσκολία: Εύκολη