Butterfly blue tea
Το Butterfly Pea είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και πεπτίδια ενώ το διάσημο 'Blue Chai' που φτιάχνουμε με αυτό, έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για καλή υγεία. Ιδιαιτέρως δημοφιλές κι αναγνωρίσιμο χάρη στο μπλε χρώμα που βάφει το λικέρ.
Category: Herbs
Product code: 487
Availability: AVAILABLE NOT AVAILABLE
Clitoria ternatea - Eίναι πλούσιο στην κατεχίνη EGCG, σε φλαβονοειδή, τανίνες, πολυφενόλες κι ανθοκυανίνη κι ότι η κατανάλωση του μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη χώνεψη και στην απώλεια βάρους, στη βελτίωση της διάθεσης και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της όψης του δέρματος και της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και προάγει τον ποιοτικό ύπνο
11 Οφέλη από την κατανάλωση τσαγιού Butterfly
Αντιοξειδωτικό και Αντιφλεγμονώδες. Τα άνθη της πεταλούδας είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ενώσεις, που ονομάζονται τερνατίνες.
Brain Boost - Ενίσχυση του εγκεφάλου
Βελτίση της όρασης
Αναπαραγωγική Υγεία. ...Σταθεροποιήστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. ...Ομορφαίνει το δέρμα.
Συχνά θα το βρείτε σε κοκτέιλ, καλλυντικά και μείγματα τσαγιού από βότανα, το άνθος μπιζελιού πεταλούδας είναι ένα συστατικό γνωστό για τη λαμπερή μπλε απόχρωση του.
Μπορεί να έχετε ακούσει για το λουλούδι μπιζελιού πεταλούδας σε κύκλους υγείας και διατροφής. Τα τελευταία χρόνια, το φυτό έχει επίσης μελετηθεί για την αντιοξειδωτική του περιεκτικότητα και τις υγιεινές του ιδιότητες.
Συγκεκριμένα, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών, στην προώθηση της απώλειας βάρους και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Είναι επίσης πλούσιο σε ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που ευθύνονται για το μοναδικό του χρώμα
Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιούν άνθος μπιζελιού πεταλούδας σε καλλυντικά ή ως φυσική βαφή για τρόφιμα, ποτά και υφάσματα.
Τα λουλούδια συνήθως παρασκευάζονται σε τσάι από βότανα, συχνά μαζί με συστατικά όπως το λεμονόχορτο, το μέλι και το λεμόνι.
Όταν η οξύτητα του τσαγιού λουλουδιών μπιζελιού αλλάζει, αλλάζει και το χρώμα. Αυτή η ποιότητα κάνει το λουλούδι πεταλούδας ένα δημοφιλές συστατικό μεταξύ των mixologists για ειδικά κοκτέιλadd agave to mines for sweetness just a small amount
Χρησιμοποιήστε περίπου 1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα φύλλα και πέταλα για κάθε 8 ουγγιές φλιτζάνι τσαγιού.Ρίξτε πολύ ζεστό νερό πάνω από τα αποξηραμένα φύλλα και τα πέταλα και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 3 με 5 λεπτά. Παρακολουθήστε καθώς το νερό αρχίζει να παίρνει ένα βαθύ μπλε χρώμα.
Μπορείτε να στύψετε λίγο χυμό λεμονιού ή χυμό λάιμ στο τσάι, αν θέλετε να γίνει μοβ.
Στην πραγματικότητα, σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, μια παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιεί μπιζέλια πεταλούδας (που ονομάζεται nam dok anchan) περιλαμβάνει λίγη ζάχαρη συν λάιμ, που δημιουργεί μια μοναδική γεύση παρόμοια με ένα "mocktail".Για επιπλέον γλυκύτητα, προσθέστε λίγο ωμό μέλι. Μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία προσθέτοντας και άλλα συστατικά, όπως ωμή ρίζα τζίντζερ, μέντα, κανέλα, ιβίσκος, λεβάντα και φλούδες πορτοκαλιού, λάιμ ή λεμονιού.
Παραδοσιακά, το τσάι από μπιζέλι πεταλούδα απολαμβάνετε ως μέρος ενός καταπραϋντικού διαλογισμού, ο οποίος ξεκίνησε με μια πρόθεση στο μυαλό. Η ιδέα είναι να παρακολουθήσετε τα χρώματα του τσαγιού να μεταμορφώνονται καθώς οραματίζεστε τον εαυτό σας να μεγαλώνει και να αλλάζει.
Εκτός από το να φτιάξετε τσάι με αυτό, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε σε κοκτέιλ ή ως φυσική βαφή τροφίμων, όπως για επιδόρπια.
Θα το βρείτε επίσης σε ορισμένα καλλυντικά και ακόμη και σε παρασκευάσματα κηπουρικής που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην υποστήριξη καλλιεργειών που δεσμεύουν το άζωτο.