Τσάι με Κρόκο Κοζάνης
ΥΛΙΚΑ: (για 5 άτομα)
1/4 κουταλάκι στίγματα κρόκου (15-20 περίπου στίγματα)
3 κουταλάκια μέλι
1,5 κουταλιά χυμό λεμονιού 5 φλυτζάνια νερό
5 κουταλάκια φύλλα ινδικού τσαγιού (Darjeeling)
2 σπόρους κακουλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τσαγερό βράζετε 5 φλυτζάνια νερό και προσθέτετε 5 κουταλάκια του τσαγιού. Κατεβάζετε το τσαγιερό από τη φωτιά και σουρώνετε το τσάι. Προσθέτετε το κακουλέ, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τον κρόκο.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο με παγάκια.
Πηγή: www.safran.gr