ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.
Συνταγές

Ριζότο κολοκύθας με γκοργκοντζόλα απο τον Άκη Πετρετζίκη

Ριζότο κολοκύθας με γκοργκοντζόλα απο τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

~ 2 κ.σ. ελαιόλαδο
~ 1 κρεμμύδι
~ 1 σκ. σκόρδο
~ 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
~ 280 γρ. ρύζι αρμπόριο
~ 100 γρ. λευκό κρασί
~ 250 γρ. πουρέ κολοκύθας
~ αλάτι
~ πιπέρι
~ 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
~ 800 γρ. νερό
~ 150 γρ. γκοργκοντζόλα
~ 100 γρ. ραντίτσιο

Για το σερβίρισμα
~ φύλλα θυμαριού
~ πιπέρι

Εκτέλεση

~ Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
~ Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
~ Προσθέτουμε το θυμάρι, το ρύζι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
~ Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
~ Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
~ Ρίχνουμε το νερό σε 3 δόσεις και περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη ποσότητα προτού ρίξουμε την επόμενη.
~ Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μόλις απορροφηθεί η τελευταία δόση του νερού και το ρύζι έχει μαλακώσει.
~ Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς στο ριζότο.
~ Κόβουμε το ραντίτσιο στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες.
~ Διακοσμούμε το ριζότο με το ραντίτσιο και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και πιπέρι.
~ Σερβίρουμε.

Chef Akis Petrtzikis