Μπάρες δημητριακών με χαρούπι
Υλικά για 4 άτομα:
~ 20γρ σπόροι chia
~80γρ καρύδια
~50γρ νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
~100γρ σύκα μουλιασμένα σε νερό για 15 λεπτά και στραγγισμένες
~100γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας
~100γρ σταφίδες μουλιασμένες σε νερό για 15 λεπτά και στραγγισμένες
~40γρ κακάο χαρουπιού
~1-3 κ. σ. χαρουπόμελο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε μπόλικο νερό για δεκαπέντε λεπτά και τις στραγγίζουμε.
2. Βάζουμε τις σταφίδες στον πολυκόφτη (μούλτι) και τις χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρώμη, το κακάο και το σιρόπι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφικτό μείγμα. Αν δεν είναι αρκετά συνεκτικό προσθέτουμε
μια κουταλιά νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε τους σπόρους chia και τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
3. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους (21x11x6) με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και με το πιέζουμε με τα χέρια μας να καλύψει τον πάτο της και να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
*Προαιρετικά ψιλοκόβουμε καρύδια, πασπαλίζουμε
και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να κολλήσουν.
4. Βγάζουμε το μείγμα από την φόρμα και κόβουμε κάθετα. Τις φυλάμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.
*Σας συμβουλεύουμε να τις καταναλώνετε κατά τις 11πμ για να σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια να συνεχίσετε τη μέρα σας!!