Κοτόπουλο με μπαχαρικά
Συστατικά :
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 κ.γ τσίλι καυτερό
2 κ.σ. θυμάρι
3 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ σκόρδο granules
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 κ.γ τσίλι καυτερό
2 κ.σ. θυμάρι
3 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ σκόρδο granules
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.γ κρεμμύδι σκόνη
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κ.γ. τζίντζερ
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
χυμό από ένα lime
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού4 κ.σ. λευκό ξύδι
250 γρ. γιαούρτι
10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
~ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο, το γιαούρτι και το δυόσμο) σε ένα μπλέντερ να ενοποιηθούν σε σάλτσα.
~ Τρίβουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσας πάνω στο κρέας.
~ Τοποθετούμε το κρέας αφού το ανακατέψουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
~ Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα .
~ Ψήνουμε το κοτόπουλο σε σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά γυρίζουμε το κρέας και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Από κάτω από τη σχάρα καλό είναι να βάλουμε ένα ταψί.
~ Σερβίρουμε με γιαούρτι και φύλλα δυόσμου.