Πιπέρι άσπρο ολόκληρο
Το άσπρο πιπέρι είναι αποκλειστικά το εσωτερικό του καρπού του πιπεριού. Ο εξωτερικός φλοιός που έχει σκούρο χρώμα αφαιρείται είτε αφού εμβαπτιστεί ο καρπός σε νερό. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι, που έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι. Είναι λιγότερο αρωματικό, αλλά με περισσότερη αψάδα και πιο επιθετική γεύση.
Category: Spices
Product code: 68-3041
Availability: AVAILABLE NOT AVAILABLE
Uses of White Pepper in Chinese and Asian Cooking
Unlike other Szechuan dishes, where chilies play a prominent role, hot and sour soup gets its heat primarily from white pepper.
White pepper is often used in Vietnamese soups and pork dishes. Perhaps because if its use in these cuisines, some people associate its flavor with Asian food when they use it on scrambled eggs, for example. Here are more recipes that use white pepper for Chinese and Asian dishes.
Uses of White Pepper in Other Cuisines
White pepper is often used to add spice to white or light-colored foods where specks of black pepper would make a less attractive dish. It is used in creamed soups, vichyssoise, and clam chowder. It can be used with mashed or whipped potatoes. It can be used in white sauces, pasta salads, and seafood dishes.
White pepper is often used in Swedish dishes as well, such as Swedish meatballs with cream sauce. It is called vitpeppar in Swedish.