Μπισκότα Βρώμης με Καρύδα
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Τεμάχια: 12-16
Ψήσιμο: 12 λεπτά
Συστατικά:
(240g) αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
(200g) ζάχαρη καρύδας (εάν θέλετε)
(200g) καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα Βανίλιας
3-5 σταγόνες του γλυκού αρωμα ζαχαροπλαστικής καρύδας (εάν θέλετε)
(300g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
(160g) νιφάδες βρώμης
(75g) αποξηραμένη καρύδα
Μέθοδος
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και τοποθετήστε στο ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί .
Βήμα 2
Χτυπάμε με το μίξερ μέσα σε ένα μπόλ το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνει κρεμώδες και ωχρό. Προσθέστε τα αυγά, την πάστα βανίλιας και το άρωμα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Βήμα 3
Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ και ανακατέψτε τα. Προσθέστε βρόμη και καρύδα, ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε.
Βήμα 4
Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας ζύμη κάθε φορά, τυλίξτε το σε μπάλες και τοποθετήστε το δίσκο και στη συνέχεια ισοπεδώστε το καθένα ελαφρώς με τα δάχτυλα ή ένα πιρούνι.
Βήμα 5
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν.