Κιούμελ σπόρος
Σπόροι αγριοκύμινου (κιουμελ) βρέθηκαν σε ανασκαφές νεολιθικών οικισμών της Ευρώπης. Το φυτό ήταν γνωστό στους Αιγυπτίους, τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Στην Ευρώπη, παλιά, πρόσθεταν τους σπόρους του σε κομπόστες και μαρμελάδες, σε ψωμί και σε άλλα αρτοκατασκευάσματα. Επίσης, έκαναν με αυτούς ζαχαρωτά ή συνόδευαν τα ψητά μήλα.
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Κωδικός Προϊόντος: 32-3227
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Αυτοί οι έντονα αρωματικοί σπόροι προσθέτουν ωραία γεύση και μια ωραία υφή σε σπιτικό ψωμί, βραστά και ψητά.
Είναι ουσιαστικής σημασίας για τη γεύση σε πολλά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων το Ουγγαρέζικο γκούλας, λαχανοσαλάτα, ορισμένα τυριά, ψητό χοιρινό και κέικ με σπόρους. Προσθέτουν μία υπέροχη γεύση σε βραστές γαρίδες και καβούρια βράστε.
Οι Ινδοί μασάνε τους σπόρους για να αρωματίσουν την αναπνοή τους.