Γλουτένη Σιταριού Υψηλής Καθαρότητας
Γλουτένη σιταριού υψηλής καθαρότητας κατάλληλη και για σπιτικό seitan, με υψηλή πρωτεΐνη & σίδηρο. Ιδανική για vegan διατροφή & όσους αποφεύγουν τη σόγια.
Κατηγορία: Διατροφή
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Δίαιτες 3 Φάσεων - Keto - Paleo
Κωδικός Προϊόντος: 117-7589
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Η γλουτένη είναι μια μορφή πρωτεΐνης που συναντάται στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και άλλους δημητριακούς κόκκους. Προσδίδει στη ζύμη ελαστικότητα και βοηθά να φουσκώσει, γι’ αυτό και αποτελεί βασικό συστατικό στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία.
Η γλουτένη σιταριού χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή seitan – το αγαπημένο “κρεατοειδές” φυτικής προέλευσης των vegans και vegetarians, που μπορεί να μεταμορφωθεί σε “vegan κοτόπουλο”, “vegan μοσχαρίσιο κρέας” και άλλες φυτικές γεύσεις.
Επιπλέον, συχνά προστίθεται σε άλλα τρόφιμα για να αυξήσει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για vegans & vegetarians 💪
Πλούσια σε σίδηρο (9% της ΣΗΠ ανά 1/4 φλ.)
Ελάχιστοι υδατάνθρακες – μόλις 6 g ανά μερίδα
Ελάχιστο νάτριο & χωρίς χοληστερόλη
Κατάλληλη για όσους έχουν δυσανεξία σε σόγια ή γαλακτοκομικά
Ιδανική βάση για σπιτικό seitan, stir-fry, σάντουιτς & ψητά
Κατάλληλη ακόμα και για δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων
Η γλουτένη σιταριού είναι ιδανική για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης χωρίς ζωικά προϊόντα ή χοληστερόλη, για άτομα με υψηλή χοληστερόλη ή ειδικές διατροφικές ανάγκες, καθώς και για όσους έχουν αλλεργία στη σόγια ή τα γαλακτοκομικά και αναζητούν εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες την καθιστά κατάλληλη ακόμα και για άτομα που ακολουθούν low carb διατροφή.
100% Γλουτένη σιταριού υψηλής καθαρότητας
Ενέργεια: ~110 kcal
Πρωτεΐνη: ~23 g
Υδατάνθρακες: 6 g (εκ των οποίων σάκχαρα <1 g)
Λιπαρά: 0,5 g
Σίδηρος: 9% ΣΗΠ
Ασβέστιο: μικρή ποσότητα
Νάτριο: 9 mg
Ανακατέψτε γλουτένη σιταριού με νερό ή ζωμό, ζυμώστε μέχρι να γίνει ελαστική ζύμη και αφήστε να ξεκουραστεί. Βράστε ή μαγειρέψτε στον ατμό για 30–60 λεπτά, ανάλογα με τη συνταγή. Χρησιμοποιήστε το σε stir-fry, σάντουιτς ή σαν φυτικό “κρέας”.
Δεν περιέχει χοληστερόλη, ελάχιστο νάτριο
Κατάλληλη για low carb δίαιτες
Ιδανικό για vegans, vegetarians & όσους θέλουν φυτική πρωτεΐνη
Μερικές φορές προστίθεται σε αρτοσκευάσματα ή άλλα τρόφιμα για να ενισχύσει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη