ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Κάρδαμο τριμμένο

μπαχαρικά

Κάρδαμο τριμμένο
🔍
sales!

Κάρδαμο τριμμένο

Το γνήσιο κάρδαμο, που είναι γνωστό και ως κακουλές θεωρείται μετά το σαφράν, την τρούφα και την βανίλια, το τέταρτο κατά σειρά πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν τους σπόρους για να δροσίσουν την αναπνοή, ενώ οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως άρωμα. Στις Αραβικές χώρες το βάζουν επίσης και στον καφέ για να πετύχουν καλύτερη γεύση αλλά θεωρείται και ως σύμβολο φιλικής διάθεσης.

2.80€ 2.80€

Κατηγορία: Μπαχαρικά

Κωδικός Προϊόντος: 104-2832

Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

-
+
email

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ενημερωθείτε στο email σας για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος

Η διεύθυνση email σας δεν θα κοινοποιηθεί ή δεν θα χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ειδοποίηση σχετικά με την διαθεσιμότητα αυτού του προϊόντος.
Συνήθως αγοράζονται μαζί
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Κάρδαμο τριμμένο – άρωμα που «ανοίγει» τη συνταγή

Το κάρδαμο (κακουλές) είναι από τα πιο εκλεκτά μπαχαρικά παγκοσμίως, με φίνο, ζεστό άρωμα που θυμίζει λεμόνι, μέντα και βανίλια. Στην Ανατολή αρωματίζει καφέ και τσάι, ενώ παραδοσιακά οι σπόροι του μασιούνταν για δροσερή αναπνοή. Bachari

Γευστικό προφίλ & ταιριάσματα
  • Γεύση/Άρωμα: γλυκόπικρο, δροσερό, ελαφρώς καμφορικό.

  • Ταιριάζει με: κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο, βανίλια, εσπεριδοειδή, κακάο, φιστίκι Αιγίνης, καφέ.

  • Σε πιάτα: κέικ & μπισκότα, ρυζόγαλο, κρέμες, σοκολάτα, κουλούρια/τσουρέκι, ινδικά/μεσανατολίτικα μαγειρευτά, πιλάφια, κοτόπουλο, φακές, καρότο–κολοκύθα, dressings.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις (εύκολα & σωστά)
  • Δοσολογία: ξεκίνα με ¼–½ κ.γ. ανά 4 μερίδες και πρόσθεσε κατά γούστο. Είναι δυνατό — θέλει μέτρο.

  • Χρόνος προσθήκης: σε γλυκά μπαίνει στο μείγμα από την αρχή· σε αλμυρά, προς το τέλος για να μείνει το άρωμα.

  • Boost άρωμα: τρίψε λίγο ανάμεσα στα δάχτυλα πριν το ρίξεις ή “ξυπνά” το σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι/βούτυρο.

  • Ζάχαρη cut: δίνει φυσική γλυκύτητα – ιδανικό για λιγότερη ζάχαρη σε γλυκά και ροφήματα.

Ιδέες express
  • Ελληνικός/Αραβικός καφές: 1 πρέζα στην κουτάλα πριν το βράσιμο για αρωματικό “καφενέ”. Bachari

  • Chai στο λεπτό: μαύρο τσάι + γάλα (ή φυτικό) + κάρδαμο + κανέλα.

  • Ρυζόγαλο/κρέμα: ½ κ.γ. κάρδαμο + ξύσμα πορτοκαλιού = αρωματική αναβάθμιση.

  • Ψητά λαχανικά: κολοκύθα/καρότο με ελαιόλαδο, κάρδαμο, κύμινο & λίγο μέλι.

Μικρά οφέλη στην καθημερινότητα (χωρίς «υπερ-υποσχέσεις»)
  • Δροσερή αναπνοή μετά το γεύμα (παραδοσιακή χρήση).

  • Αρωματίζει ροφήματα ώστε να μειώσεις γλυκαντικά.
    Σημ.: Πρόκειται για μαγειρικές πληροφορίες· δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή.

Συντήρηση & ποιότητα

Κράτησέ το σε αεροστεγές βάζο, μακριά από φως/ζέστη. Φρέσκο, τριμμένο κάρδαμο κρατά το μέγιστο άρωμα για 6–9 μήνες. Διάλεξε μέγεθος ανά κατανάλωση ώστε να το χαίρεσαι πάντα «ζωντανό».

free free shipping
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
1