facebook pixel base icon
ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Καστορέλαιο (Castor Oil)

φυτικά έλαια

Καστορέλαιο (Castor Oil)
🔍
sales!

Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι φυτικό έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ρίκινος. Περιέχει ένα λιπαρό οξύ, το ρετσινικό οξύ που παρουσιάζει μια μεγάλη έλξη για την κερατινική φλέβα, για αυτό το χρησιμοποιούν στα σαμπουάν και στα κοσμητικά των βλεφάρων.
2.50€ 2.50€

Κατηγορία: Φυτικά έλαια

Σχετικές κατηγορίες: Καλλυντικά, Πρώτες Ύλες Καλλυντικών

Κωδικός Προϊόντος: 8005-2730

Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

-
+
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δυναμώνει, μεγαλώνει και προστατεύει τις βλεφαρίδες από το ρίμελ (βούρτσισμα με καστορέλαιο - καροτέλαιο). Αυτή η έλξη δεν ευνοεί μόνο την αύξηση του τριχώματος γενικά, αλλά εξασκεί επίσης επίδραση στους στεατογόνους αδένες. Αυτός είναι ο λόγος που το καστορέλαιο θεωρείται το ιδανικότερο για την ξηρότητα μαλλιών.

Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση.

Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορελαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή

Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου, το Κικινελαϊκό οξύ, διαθέτει αξιοσήμειωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Λόγω των χαρακτηριστικών του, θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας.

Η παρουσία του στα σαμπουάν βοηθά επίσης και στο φορμάρισμα των μαλλιών.

Χρησιμοποιείται, επίσης, τοπικά για τη θεραπεία των κάλων και την απομάκρυνση των ακροχορδών. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμών, της ξηροδερμίας, της δερματίτιδας, των ηλιακών εγκαυμάτων, των ανοιχτών ελκών και άλλων δερματικών νόσων. Άλλες χρήσεις του περιλαμβάνουν την παρασκευή τονωτικών της τριχοφυΐας, καλλυντικών και αντισυλληπτικών αλοιφών

Εφαρμογές:

1) Κατάλληλο και σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά (αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, κρόκο αυγών, μπύρα, χυμό λεμονιού) για την περιποίηση των μαλλιών και τη θεραπεία της ψαλίδας.

2) Δίνει λάμψη και δύναμη στα μαλλιά (απαλή εντριβή πριν από το λούσιμο και μετά τύλιγμα με ζεστή πετσέτα για 2-3 ώρες).

3) Ανακουφίζει τις κύστεις στα μάτια (μασάζ με καστορέλαιο)

4) Περιορίζει τις κρεατοελιές (2 φορές την ημέρα επαλείφουμε με ένα μίγμα από ίσα μέρη καστορέλαιου και σόδας και το κρατάμε πάνω στο δέρμα σκεπασμένο καλά).

free free shipping
1