ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Ριζάρι

βότανα

Ριζάρι
🔍
sales!
Rizari
Rizari votano kokkini vafi gia avga

Ριζάρι

Το ριζάρι είναι ένα βότανο που στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο για την βαφή των πασχαλινών αυγών και των ρούχων.

2.40€ 2.40€

Κατηγορία: Βότανα

Κωδικός Προϊόντος: 51-1899

Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

-
+
email

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ενημερωθείτε στο email σας για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος

Η διεύθυνση email σας δεν θα κοινοποιηθεί ή δεν θα χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ειδοποίηση σχετικά με την διαθεσιμότητα αυτού του προϊόντος.
Συνήθως αγοράζονται μαζί
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το κόκκινο ριζάρι, γνωστό και ως αλιζαρίνη <<Crimson>> από τα παλιά χρόνια, είναι γνωστό από τους Φαραώ και τους κάτοικους της Πομπηίας. Ένας παράγοντας χρωματισμού για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, ήταν επίσης η πρώτη φυτικής προέλευσης χρωστική ουσία παράχθηκε συνθετικά το δέκατο ένατο αιώνα. Εγινε το πιο δημοφιλές χρώμα για πασχαλινά αυγά στις ευρωπαϊκές λαϊκές παραδόσεις.

Το Ριζάρι ήταν πολύτιμο σε όλες τις Τσεχικες περιοχές, στην Ουγγαρία, ακόμα και σε βορειοδυτική Αγγλία.

Στην Ελλάδα ήταν η πιο παραδοσιακή επιλογή για τη βαφή αυγών του Πάσχα, από την οποία και διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη και είχε μεγάλη επιτυχία εμπορικά στην Ολλανδία και στην Αγγλία, μέχρι που ανακαλύφθηκε η χημική κόκκινη βαφή και το ριζάρι αποσύρθηκε από την παγκόσμια αγορά.

Οδηγίες:

~ Μουλιάζουμε το ριζάρι σε μια κούπα καλό παλιό ξύδι για 3-4 ώρες.

~ Μετά βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε όλα μαζί με το ξύδι και το νερό για 20 περίπου λεπτά

~ Στο τέλος τα αφήνουμε και κρυώνουν μέσα στην κατσαρόλα.

Το αποτέλεσμα που θα βγει είναι ένα βαθύ και φυσικό κόκκινο στα αυγά σας.

free free shipping
1