Κόκκινο Τριφύλλι άνθη
Το κόκκινο τριφύλλι είναι αντιοξειδωτικό, καθαρίζει το αίμα και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματος, των νεφρών και των εντέρων. Αποδεδειγμένα καταπολεμά βακτηριακές, ιογενείς και μυκητιακές μολύνσεις, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για ασθένειες των πνευμόνων, του ήπατος και του πεπτικού. Περιέχει ισοφλαβόνες που βοηθούν την ορμονική ισορροπία και προστατεύουν από ξενοοιστρογόνα.
Many teas prevent your body to absorb iron because of an ingredient called tannin. The Rooibos contains minimum tannins which makes it safe during pregnancy.
Japanese scientists have found that Rooibos tea has beneficial effects associated with constipation, liver function, blood sugar levels, skin diseases, depression and anxiety. It can also be beneficial in cases of dyspepsia, relief from nausea, vomiting and heartburn.
Origin: South Africa
Preparation:
Loose leafs 1 - 2 tsp
Water temperature 90 - 95 degrees
Time 5 - 8 minutes
Rooibos tea has a longer steeping time than most other teas. The shortest amount of time it should steep is four to five minutes, but studies have shown that steeping rooibos tea for five to ten minutes greatly increases the amount of antioxidants and nutrients in the finished cup.