Φασόλια Μαυρομάτικα Ελληνικά (Bio) (400g)
Τα μαυρομάτικα φασόλια όπως και τα υπόλοιπα όσπρια μπορούν να αποτελέσουν το κύριο γεύμα στο διαιτολόγιο μας σε συνδυασμό με διάφορα λαχανικά και δημητριακά. Είναι τροφή πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, καθώς και καλή πηγή υδατανθράκων.
Category: Delicatessen
Related categories: Organic
Product code: 6223
Availability: AVAILABLE NOT AVAILABLE
Σύμφωνα με τις τάσεις της υγιεινής διατροφής και τις αρχές της
μεσογειακής δίαιτας, τα μαυρομάτικα φασόλια αποτελούν εξαιρετική
επιλογή.
Μαυρομάτικα ή αμπελοφάσουλα φετινής εσοδείας από την ελληνική γη. Πρόκειται για ημιαναρριχώμενο φασόλι με στρογγυλούς λοβούς μαύρο μάτι. Μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και ξηρικό.
Περιέχουν ακόμα βιταμίνες Α ,B,και C καθώς επίσης αποτελούν πηγή ασβεστίου, σιδήρου, καλίου και νατρίου.
Προέλευση Ελλάδα
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1321kJ/315kcal - Λίπη: 1,2g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,01g - Υδατάνθρακες: 43,7g εκ των οποίων σάκχαρα: 3,5g - Φ. Ίνες: 26g - Πρωτεΐνες: 19g - Αλάτι: 0,01g
Συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα
Συστατικά:
275 γρ μαυρομάτικα φασόλια OLA BIO
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χύμος από 1 λεμόνι
10-12 μαύρες ελιές
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια.
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια και κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
2. Τα βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 10 λεπτά και σουρώνουμε το νερό.
3. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι, για να σκληρύνουν και να μη λιώσουν στο βράσιμο.
4. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ (περίπου 20-30 λεπτά).
5. Σουρώνουμε τα φασόλια, κρατώντας 5-6 κουταλιές της σούπες απ’το ζωμό τους.
6. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, ή αφού κρυώσουν λίγο