ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Βούτυρο Καριτέ (Shea) (Βιολογικό ) (200g)

βιολογικά καλλυντικά

Βούτυρο Καριτέ (Shea) (Βιολογικό ) (200g)
🔍
bio
sales!

Βούτυρο Καριτέ (Shea) (Βιολογικό ) (200g)

Το βρώσιμο Βιολογικό Βούτυρο Καριτέ (Butyrospermum Parkii Butter) της 7elements παράγεται από τους καρπούς του δέντρου shea με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Το βούτυρο καριτέ αποτελεί βασικό μαγειρικό λίπος στις κοινότητες της Αφρικής, από όπου προέρχεται.
7.50€ 7.50€

Κατηγορία: Βιολογικά Καλλυντικά

Σχετικές κατηγορίες: Βιολογικά, Καλλυντικά, Πρώτες Ύλες Καλλυντικών

Κωδικός Προϊόντος: 9089

Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

-
+
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικά λιπαρά, προσδίδει στο βούτυρο καριτέ καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας.

Εφαρμογή:

Το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την περιποίηση του προσώπου, σώματος και μαλλιών, καθώς είναι γνωστό για τις ενυδατικές, επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητές του. Αποτελεί ιδανική επιλογή για την περιποίηση της ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας. Το βούτυρο καριτέ λιώνει στην θερμοκρασία του σώματος.

Συστατικά: 100% Βούτυρο Καριτέ*

*Πιστοποιημένα Βιολογικά Συστατικά

Προέλευση: Μπουρκίνα Φάσο

Είναι βούτυρο Καριτέ βρώσιμο;
Τεχνικά, αυτό το βούτυρο είναι βρώσιμο χωρίς αμφιβολία, επειδή είναι ένα κανονικό έλαιο που προέρχεται από σπόρους δέντρου. Δεν υπάρχουν επικίνδυνα συστατικά και αν θέλετε, μπορείτε να το δοκιμάσετε στα γεύματά σας.

Εκτός από κάποιες συγκεκριμένες συνταγές, το βούτυρο καριτέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε φαγητό και σε οποιοδήποτε τύπο μαγειρέματος. Μπορείτε να το βράσετε ή να το χρησιμοποιήσετε για τηγάνισμα όπως και κάθε άλλο ζωικό ή φυτικό λίπος που χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Εκτός αυτού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και σαν το κανονικό βούτυρο και να το απλώσετε πάνω στο ψωμί για να δημιουργήσετε vegan σάντουιτς. Ορισμένες συγκεκριμένες αφρικανικές συνταγές περιλαμβάνουν την κατανάλωση βουτύρου καριτέ κατά τη διάρκεια ορισμένων ασθενειών. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο πάσχει από έντονο βήχα ή μόλις έχει κρυώσει, το βούτυρο καριτέ πιστεύεται ότι είναι μια καλή θεραπεία, μερικοί Αφρικανοί πίνουν και ένα ειδικό τσάι με αυτό το βούτυρο. Περιλαμβάνει απλό τσάι με τζίντζερ, λεμόνι, μέλι και μερικά κουταλάκια του βουτύρου καριτέ. Λέγεται ότι ενισχύει έντονα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μερικές από τις αγαπημένες μας χρήσεις για βούτυρο :

~ Από μόνο του για το πρόσωπο και το σώμα ως φυσική ενυδατική κρέμα
~ Μετά την έκθεση στον ήλιο ή την παραλία για την ενυδάτωση του δέρματος
~ Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για να αποφύγετε τις ραγάδες
~ Ένα από τα καλύτερα εργαλεία αφαίρεσης ρυτίδων κάτω από το μάτι όπως και για τις σακούλες
~ Ως βούτυρο για μασάζ
~ Στην ερεθισμένη μύτη κατά τη διάρκεια κρύου ή γρίπης
~ Σε ουλές για να βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου
~ Ως βάση για σπιτικά αποσμητικά
~ Ως αντιηλιακό με χαμηλή προστασία
~ Ως φυσικό προϊόν φροντίδας για μωρά από μόνο του ή ως συστατικό σε συνταγές φυσικών καλλυντικών φροντίδας για μωρά
~ Από μόνο του ως σπιτικό lip balm
~ Στις βλεφαρίδες πριν από την εφαρμογή μακιγιάζ για να διαρκέσει περισσότερο
~ Για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος (μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην κυτταρίτιδα)
~ Στα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής (σε συνδυασμό με άλλα φυσικά συστατικά)

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν το βούτυρο Καριτέ είναι πάρα πολύ παχύ για αυτό που θέλετε να κάνετε, μπορείτε να το λειώστε σε πολύ χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το. Μην αφήνετε να πλησιάσει στο βρασμό διότι θα χάσετε ευεργετικές του ιδιότητες.

free free shipping