facebook pixel base icon
ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Αιθέριο έλαιο Κουρκουμά (Βιολογικό) (BioLand 10ml)

αιθέρια έλαια

Αιθέριο έλαιο Κουρκουμά (Βιολογικό) (BioLand 10ml)
🔍
bio
sales!

Αιθέριο έλαιο Κουρκουμά (Βιολογικό) (BioLand 10ml)

Ένας αληθινός θησαυρός για την υγεία και την ομορφιά μας. Το αιθέριο έλαιο από κουρκουμά είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιελονοσιακές, αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
10.40€ 10.40€

Κατηγορία: Αιθέρια έλαια

Σχετικές κατηγορίες: Βιολογικά, Καλλυντικά, Βιολογικά Καλλυντικά

Κωδικός Προϊόντος: 9028-4668-1-1

Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

-
+
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο κουρκουμάς έχει μακρά ιστορία ως φάρμακο, ως μπαχαρικό και ως χρωστική ουσία.

Το αιθέριο έλαιο κουρκουμά θεωρείται ένας εξαιρετικός παράγοντας για την υγεία – και φαίνεται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τα οφέλη του κουρκουμά οφείλονται στις βιταμίνες, τις φαινόλες και άλλα αλκαλοειδή. Το αιθέριο έλαιο του κουρκουμά θεωρείται ισχυρό χαλαρωτικό και, σύμφωνα με την αγιουβερδική ιατρική, ενισχύει την ισορροπία του οργανισμού. Επίσης έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και την προστατεύει από την πρόωρη γήρανση. Ακόμη, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση προβληματικών επιδερμίδων. Στην αρωματοθεραπεία, προωθεί την χαλάρωση και βοηθά στην αντιμετώπιση άγχους και στρες.

Το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά (Turmeric) προέρχεται από απόσταξη ατμού της ρίζας του φυτού με την κοινή ονομασία Curcuma Longa. Παραδοσιακά ο Κουρκουμάς έχει μια μακρά ιστορία ως φάρμακο, μπαχαρικό, αλλά και ως χρωστική ουσία, ενώ μεγαλύτερες χώρες παραγωγής του είναι η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπωνία. Το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά έχει φρέσκο, πικάντικο και ξυλώδες άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Λαβδανιά, Φασκόμηλο, Πιπερόριζα, Ιεροβότανο, Ylang -Ylang κ.α.

Εκτός των άλλων στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου που προκαλούν οι διάφορες φλεγμονές στο σώμα, για προβλήματα των αρθρώσεων και μυϊκούς πόνους, για την διευκόλυνση της πέψης, την υποστήριξη του ήπατος, ενώ έχει αποδειχθεί επιστημονικά και η αντικαρκινική του δράση. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα για την ισχυρή αντισηπτική, αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική του δράση, ενώ είναι χρήσιμο σε γαστρεντερικές διαταραχές, όπως αέρια εντέρου, κολίτιδα κ.α. Θεωρείται επίσης ότι είναι καλό αντίδοτο, καθώς και δραστικό αντιπαρασιτικό για την αντιμετώπιση των σκουληκιών στα έντερα.

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά του ελαίου το καθιστούν χρήσιμο ως συστατικό σε διάφορα καλλυντικά σκευάσματα αντιγήρανσης, για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, τον αποχρωματισμό του δέρματος, την τριχοφυΐα, την ακμή κ.α.

Ιδιότητες

~ Αντισηπτικό
~ Αντιοξειδωτικό
~ Αναλγητικό
~ Αντιγηραντικό
~ Αντικαρκινικό
~ Αντιφλεγμονώδες


Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης.
Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό..

free free shipping
1