Σάλτσα σόγιας Shoyu (Bio) (250ml)
Το Shoyu είναι μια ήπια ιαπωνική σάλτσα σόγιας, η οποία παρασκευάζεται από κόκκους σόγιας, σιτάρι και koji (ένας μοναδικός ιαπωνικός μύκητας). Το shoyu Terassana παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα παραδοσιακές τεχνικές από Ιάπωνες που φτιάχνουν shoyu για γενιές. Νόστιμη σε (miso) σούπες, με soba και udon noodles, πιάτα stir-fry ή ως σάλτσα για σούσι.
Κατηγορία: Delicatessen
Σχετικές κατηγορίες: Βιολογικά
Κωδικός Προϊόντος: 20007
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Το Shoyu ζυμώνεται για τουλάχιστον 12 μήνες και αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από την γεύση! Το ευέλικτο αυτό καρύκευμα μπορεί να χρησιμοποιείται σε σούπες, σάλτσες, σαλάτες, για σιτηρά, λαχανικά αλλα και ως υποκατάστατο του αλατιού, ως βάση για τη σάλτσα ή το ντρέσινγκ σας.
Να Φυλάσσεται σε δροσερό, σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα να φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι την ημερομηνία λήξης.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 264kj/62kcal - Λίπη: 0,1g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,0g - Υδατάνθρακες: 6,2g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,0g - Φ. Ίνες: 0,7g - Πρωτεΐνες: 8,8g - Αλάτι: 12,0g
Συστατικά νερό, φασόλια σόγιας*, σιτάρι ολικής*, θαλασσινό αλάτι, καλλιέργεια koji. (*= Προϊόν βιολογικής γεωργίας).
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της σάλτσας shoyu και tamari
Φτιάχνουμε shoyu από ζυμωμένη σόγια και σιτάρι. Φτιάχνουμε ταμάρι μόνο από σόγια που έχουν υποστεί ζύμωση και είναι χωρίς γλουτένη. Η ζύμωση διαρκεί περίπου ένα χρόνο και στις δύο περιπτώσεις. Ωστόσο, η γεύση του tamari είναι ελαφρώς πιο δυνατή.
Συνταγή: Vegan Σουβλάκια απο μαριναρισμένο Τόφου - H μυστική συνταγή σας για ένα τέλειο vegan μπάρμπεκιου!
Κατηγορία συνταγής: εύκολη - Χρόνος εφαρμογής: 45 λεπτά
Συστατικά (3 άτομα):
~ 360gr τόφου
~ 2 κουταλιές της σούπας shoyu σάλτσα σόγιας
~ 1 κουταλάκι χυμός τζίντζερ (ή λεμόνι με τζίντζερ σκόνη)
~ Σουσάμι
~ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία: Ανακατέψτε σε ένα μπολ δύο κουταλιές shoyu με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό τζίντζερ.
Κόψτε το tofu σε κύβους και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ζεστάνετε τη σχάρα, στραγγίζετε το tofu από τη μαρινάδα, βάζετε τους κύβους στα σουβλάκια, μαγειρεύετε λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά.
Βάλτε ελαιόλαδο στα σουβλάκια κατά τη διάρκεια ψησίματος και διακοσμήστε με σουσάμι.
Σερβίρετε ζεστό με ψητά λαχανικά.
Παράγεται στην Ιαπωνία και εμφιαλώνεται στην Ολλανδία.