facebook pixel base icon
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ info@bachari.gr
ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 25.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Άμυλο Πατάτας

ζαχαροπλαστική

Άμυλο Πατάτας
🔍
sales!

Άμυλο Πατάτας

Όπως και το άμυλο αραβοσίτου, το άμυλο πατάτας χρησιμοποιείται για να συμπυκνώνει σούπες, σάλτσες και γέμιση πίτας. Είναι επίσης ουσιαστικό μέρος του ψησίματος χωρίς γλουτένη. Η σκόνη αμύλου περιέχει φωσφόρο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο.
1.98€ 1.98€

Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική

Κωδικός Προϊόντος: 40-1

Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

-
+
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το άμυλο πατάτας είναι χωρίς γλουτένη, που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως εναλλακτικό απλό αλεύρι χωρίς γλουτένη σε ορισμένες συνταγές.

Το άμυλο πατάτας είναι ένα συστατικό το οποίο εξάγεται από τα τοιχώματα των μορίων της πατάτας μέσα από μια εκτενή διαδικασία η οποία περιλαμβάνει πλύσιμο, βράσιμο και διαχωρισμό. Έχει λιγότερη γεύση από άλλα άμυλα. Χρησιμοποιείται επίσης ως πηκτικό σε σάλτσες, σούπες, κρέμες και σε ζύμες, για αλμυρά και γλυκά.

Συμβουλή: Μην το αφήνετε να βράσει όταν το χρησιμοποιείτε ως πηκτικό. Χρησιμοποιήστε το άμυλο πατάτας για να δέσετε σάλτσες και ζωμούς αναμειγνύοντας το με κρύο νερό.

Αναλογία χρήσης: Χρησιμοποιείστε σε κάθε συνταγή αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής 1/3 άμυλο πατάτας και 2/3 από το αλεύρι της συνταγής σας

Το άμυλο πατάτας είναι ένα κοινό συστατικό που εμφανίζεται σε μια ποικιλία συνταγών. Μπορεί να χρησιμοποιήθεί με τους παρακάτω τρόπους.

Πηκτικός παράγοντας: Μία από τις κύριες χρήσεις για το άμυλο πατάτας είναι ως πυκνωτικό σε μια ποικιλία συνταγών, επειδή απορροφά αποτελεσματικά το νερό.
Ωστόσο, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει τη διάσπαση του αμύλου, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να μην απορροφά σωστά την υγρασία, γεγονός που εμποδίζει την πυκνότητα του. Επομένως, είναι καλύτερο να ζεστάνετε το άμυλο απαλά και να το προσθέσετε σταδιακά σε σάλτσες.
Οι συνταγές που χαρακτηρίζουν το άμυλο πατάτας ως πυκνωτικό μέσο περιλαμβάνουν:
σούπες και σάλτσες, γέμιση πίτας, σάλτσες, μαγειρευτά.

Συνταγές Χωρίς γλουτένη εναλλακτική λύση για το αλεύρι
: Καθώς είναι χωρίς γλουτένη, το άμυλο πατάτας μπορεί να γίνει μια κατάλληλη εναλλακτική λύση αντι για κοινό αλεύρι σε συνταγές ψησίματος.
Ωστόσο, πάρα πολύ άμυλο πατάτας μπορεί να δώσει στα ψημένα προϊόντα μια ξηρή υφή. Επομένως, μπορεί να εμφανιστεί σε συνταγές ψησίματος μαζί με άλλα άμυλα ή άλευρα χωρίς.

Συνήθεις συνταγές ψησίματος που χρησιμοποιούν άμυλο πατάτας περιλαμβάνουν:
muffins, γρήγορες συνταγές ψωμιού, μίγματα αλευριού χωρίς γλουτένη

Τηγάνισμα φαγητού:
Το άμυλο πατάτας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως κατάλληλη επίστρωση τηγανητού φαγητού. Μπορεί να επικαλύψει τρόφιμα, όπως κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά, πριν το τηγάνισμα.
Η επικάλυψη αμύλου πατάτας μπορεί να δώσει στα τρόφιμα ένα χρυσό και τραγανό εξωτερικό στρώμα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Οφέλη: Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας για το σώμα. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι: σάκχαρα - άμυλα - φυτικές ίνες

Λόγω της απαλής και κολλώδους φυσικής του μορφής, το άμυλο συνιστάται για άτομα με γαστρικό έλκος. Περιβάλλοντας τα τοιχώματά του, έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα.

Αυτοί οι υδατάνθρακες βρίσκονται σε διάφορα φυτικά τρόφιμα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Εάν ένα άτομο δεν θερμαίνει ή μαγειρεύει, το άμυλο πατάτας περιέχει έναν τύπο αμύλου που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο.

Το λεπτό έντερο δεν χωνεύει άμυλα ανθεκτικά, που σημαίνει ότι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Τα ανθεκτικά άμυλα περνούν μέσα από το παχύ έντερο, όπου αρχίζουν την ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, αυτά τα ανθεκτικά άμυλα τροφοδοτούν τα φιλικά βακτηρία που υπάρχουν στο έντερο.

Υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία στα ανθεκτικά στην κατανάλωση άμυλα στο άμυλο πατάτας, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.
Το άμυλο πατάτας μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη

Μια μελέτη του 2017, στο National Institutes of Health διαπίστωσε ότι το ανθεκτικό άμυλο όπως είναι το Άμυλο πατάτας, βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο γεμάτοι μετά από ένα γεύμα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες έτρωγαν 30g ανθεκτικού αμύλου κάθε μέρα για 6 εβδομάδες. Αυτό μείωσε τον αριθμό των ορμονών που προκάλεσαν την πείνα σε διαφορετικά άτομα που είχαν υπερβολικό βάρος.

Άτομα που έτρωγαν ανθεκτικό άμυλο είχαν επίσης αυξημένα επίπεδα ενώσεων που τους βοήθησαν να αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι το πρωί.

Το ανθεκτικό άμυλο στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους αυξάνοντας το αίσθημα πληρότητας μετά από ένα γεύμα και αυξάνοντας τη διάρκεια που ένα άτομο αισθάνεται γεμάτο.

Μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι το ανθεκτικό άμυλο μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του ατόμου στην ινσουλίνη. Το ακατέργαστο άμυλο πατάτας, το οποίο ένα άτομο μπορεί να πασπαλίζει πάνω από τα τρόφιμα, περιέχει αυτόν τον τύπο αμύλου.

Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης του 2012, αξιόπιστη πηγή, τα αρσενικά με υπερβολικό βάρος έτρωγαν μόλις 15-30 γραμμάρια (g) ανθεκτικού αμύλου κάθε μέρα. Έδειξαν αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη από τους συμμετέχοντες που δεν έτρωγαν τρόφιμα με ανθεκτικό άμυλο.

Η αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του κινδύνου ενός ατόμου να αναπτύξει παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.
Θεωρητικά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει φλεγμονώδη προβλήματα στο έντερο και στο παχύ έντερο, όπως:
φλεγμονώδης καρκίνος του παχέος εντέρου - ελκώδης κολίτιδα - δυσκοιλιότητα - διάρροια - η νόσος του Κρον - εκκολπωματίτιδα αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα για αυτά.


free free shipping
1