facebook pixel base icon
ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.
Συνταγές

Συνταγή για Μελομακάρονα

Συνταγή για Μελομακάρονα

Υλικά:

• 2 κούπες ελαιόλαδο
• Αλεύρι ολικής αλέσεως όσο πάρει
• 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (φυσικό όχι εμπορίου)
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
• Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι•

1 κούπα μέλι
• 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
• 1 πορτοκάλι
• 3 ξυλαράκια κανέλας
• Καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε μια εικονίτσα ρίξτε το λάδι τη ζάχαρη τη κανέλα το γαρύφαλλο το ξύσμα. Ανακατέψτε τη σόδα με το χυμό πορτοκάλι και ρίξτε το και αυτό στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα υλικά με το μίξερ για 2 λεπτά. Αφήστε το μίξερ στην άκρη και ρίξτε σιγά -σιγά το αλεύρι που έχετε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Πλάστε τα μελομακάρονα στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα και στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει και ψήστε τα 20 λεπτά περίπου στην μεσαία σκάλα πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες 233
Πρωτεΐνες 23 γραμμάρια
Υδατάνθρακες 31 γραμμάρια
Λίπος 10 γραμμάρια
Φυτικές ίνες 1 γραμμάριο

Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάστε το σιρόπι.

Σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά. Το μέλι τη ζάχαρη το νερό τα ξυλαράκια κανέλας, πλύνετε ένα πορτοκάλι και βάλτε το και αυτό ολόκληρο μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε με μία κουτάλα και μόλις βράσει καλά το σιρόπι αφαιρέστε το πορτοκάλι και τα ξυλαράκια και είναι έτοιμο. Βγάλτε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, περιχύσετε τα με το σιρόπι αφήστε τα 10 λεπτά να τραβήξουν, τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα και ρίξτε τους την καρυδόψιχα για να κολλήσει επάνω στο σιρόπι. Αν θέλετε ακόμα λιγότερες θερμίδες, μπορείτε να μην σιροπιάσετε τα μελομακάρονα και να τα φάτε σαν μπισκότα! Ακόμα και έτσι έχουν τέλεια γεύση.

Μαρία Βλαχάκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
maria_vlahaki@yahoo.gr