facebook pixel base icon
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ info@bachari.gr
ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 25.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.
Συνταγές

Μπάρες με κεχρί και ταχίνι

Μπάρες με κεχρί και ταχίνι

Συστατικά:

~ 200 γρ. κεχρί, ωμό

~ 250 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένους και απυρήνωτους

~ 200 γρ. νερό

~ 100 γρ. ταχίνι

~ 1 κ.γ. αλάτι

~ 80 γρ. αμύγδαλα

~ 30 γρ. φουντούκια

~ 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης

~ 30 γρ. κολοκυθόσπορο

~ 1 κ.σ. σουσάμι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    ~ Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κεχρί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα διπλασιαστεί σε όγκο οπότε θα έχουμε 400 γρ. κεχρί βρασμένο.

    ~ Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τους χουρμάδες στο νερό για 5-10 λεπτά.

    ~ Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

    ~ Στραγγίζουμε τους χουρμάδες πιέζοντάς τους καλά με τα χέρια μας και τους ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει το περιττό νερό.

    ~ Τους βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τους χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.

    ~ Προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

    ~ Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βρασμένο κεχρί, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.

    ~ Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τον κολοκυθόσπορο, το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.

    ~ Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, και πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί.

    ~ Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 6-8 ώρες να σφίξει καλά το μείγμα.

    ~ Αφαιρούμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε κομμάτια.

    ~ Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

    Διατροφική αξία ανά μερίδα

    204 Θερμίδες (kcal) 10 % - 11.0 Λιπαρά (γρ.) 16 % - 1.3 Κορ.Λίπη (γρ.) 7 % - 19.0Υδατ/κες (γρ.) 7 % - 13.0Σάκχαρα (γρ.) 14 % - 5.6 Πρωτεΐνη (γρ.) 11 % - 3.0Φυτικές Ίνες (γρ.)12 % - 0.36 Αλάτι (γρ.) 12 %

    *Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    Πηγή: Άκης Πετρετζίκης