facebook pixel base icon
ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.
Συνταγές

Αρωματική και νόστιμη κιμαδόπιτα

Αρωματική και νόστιμη κιμαδόπιτα

Συστατικά:
Ζύμη
• Περίπου 700 γρ αλεύρι
• 240 ml γάλα
• 120 ml σπορέλαιο
• 5 γρ ξηρή μαγιά
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
Γέμιση
• 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
• 1 κρεμμύδι
• Πολύχρωμες πιπεριές
• 50 ml σάλτσα ντομάτας
• Ρίγανη-Θυμάρι-Πάπρικα
• Μουστάρδα σε σκόνη
• Αλάτι-Πιπέρι-Μπούκοβο

Οδηγίες
• Κόβουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο.
• Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά.
• Προσθέτουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Βάζουμε την καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη ή κανονική, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι που το μείγμα να χάσει τα υγρά του.
• Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
• Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
• Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
• Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
• Την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο) και τα ανοίγουμε φύλλα.
• Τοποθετούμε το μεγάλο σε φόρμα 42×30 εκατοστά και απλώνουμε τον κρύο κιμά.
• Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, κόβουμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
• Το άλλο φύλλο το κόβουμε σε δίχτυ με το ειδικό εργαλείο ή σε λωρίδες.
• Με την βοήθεια ενός πλάστη το τοποθετούμε στην πίτα και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: Foodaholics