Αρνί μπούτι (κότσι) μπραιζέ με μείγμα 7-μπαχαρικών
Υλικά για 4 μερίδες
- 8 κρόκοι αυγού
- ¾ φλ. Καστανή ζάχαρη
- ½ φλ. Πράσινο τσάι
- 1 ½ φλ. Γάλα 1.5%
- 2 ½ φλ. Κρέμα γάλακτος light
Προετοιμασία:
- Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη
- Βράστε το γάλα και στη συνέχεια μόλις το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε το τσάι. Αφήστε περίπου 3-4 λεπτά.
- Σουρώστε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το μίγμα γάλα-τσάι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάστε το από τη φωτιά.
- Προσθέστε περίπου το ¼ της κρέμας στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια για να μην σβολιάσει.
- Όταν έχει ενσωματωθεί η ζεστή κρέμα στους κρόκους, προσθέστε το μίγμα σιγά σιγά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στο μάτι. Σε χαμηλή φωτιά συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Κατεβάστε από τη φωτιά, σουρώστε και μεταφέρετε σε ένα μεταλλικό δοχείο για παγωτό.
- Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να μισοπαγώσει (2 ώρες περίπου).