Κουβερτούρα λευκη (απομίμηση)

1.73

Ως προϊόντα απομίμησης σοκολάτας θεωρούνται εκείνα τα οποία περιέχουν συστατι-

κά κακάο αλλά στην θέση του βουτύρου κακάο έχει χρησιμοποιηθεί άλλο λιπαρό φυτικής προέλευ-
σης (υποκατάστατο βουτύρου κακάο). Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται σε διάφορες περιπτώσεις ,
προσφέρουν δε χαμηλώτερο κόστος και ευκολία στην χρήση.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Επεξεργασία:

Αποθήκευση: Όπως και για τα προϊόντα σοκολάτας.

Λιώσιμο: Για την διευκόλυνση του λιωσίματος τα προϊόντα τεμαχίζονται σε μικρά κομμάτια τα
οποία στην συνέχεια τοποθετούνται για λιώσιμο είτε σε ειδικά δοχεία (bain marie / υδατόλουτρα / 
διπύθμενα tank) τα οποία εξασφαλίζουν την μή άμεση επαφή του προϊόντος απομίμισης με την πηγή 
θερμότητας, είτε χρησιμοποιούνται άλλοι τρόποιόπως φούρνος με αέρα ή φούρνος μικροκυμάτων.
Σημαντικοί παράγοντες στο στάδιο αυτό είναι:
• Η θερμοκρασία λιωσίματος της απομίμισης σοκολάτας πρέπει να είναι 45-50°C .
• Κατά την διάρκεια του λιωσίματος το προϊόν πρέπει να ανακατεύεται συνεχώς.
• Δεν προχωρούμε στο επόμενο στάδιο εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι η απομίμιση έχει πλήρως
λιώσει.
• Εάν κατά την διάρκεια της εργασίας χρειασθεί να προσθέσουμε στερεό προϊόν στην συσκευή
λιωσίματος,πρέπει να περιμένουμε να λιώσει τελείως και αυτό και μετά να προχωρήσουμε στο
επόμενο στάδιο.

Επεξεργασία: Στην περίπτωση της απομίμησης σοκολάτας το στάδιο της συμμετρίασης παραλείπε-
ται.Η μάζα πρίν χρησιμοποιηθεί απλώς φέρεται σε μια θερμοκρασία 38-42°C. Στην περίπτωση της
τύπωσης η θερμοκρασία των φορμών πρέπει να είναι κοντά στην θερμοκρασία τύπωσης.
Για την επικάλυψη η θερμοκρασία χρήσης είναι η ίδια σαν την τύπωση ενώ τα προϊόντα προς επι-
κάλυψη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 20-25°C.

Ψύξη: Όπως προαναφέραμε τα τυπωμένα ή επικαλυμμένα προϊόντα τοποθετούνται στο ψυγείο. 
Η θερμοκρασία του ψυγείου στην περίπτωση τυπωμένων προϊόντων πρέπει να είναι 13-15°C , 
στην δε περίπτωση των επικαλυμμένων προϊόντων 15-17°C. Επίσης στην περίπτωση των τυπωμένων
προϊόντων συνιστάται η κυκλοφορία αέρα στο ψυγείο (για ομοιόμορφη ψύξη των φορμών ) , ενώ για
τα επικαλυμμένα κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.

Διατήρηση: Τα προϊόντα απομίμησης σοκολάτας μετά την παραγωγή τους πρέπει να διατη-
ρούνται σε κλιματιζόμενους χώρους θερμοκρασίας 25°C max.και σχετικής υγρασίας 60% max.
για να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους ως την ημέρα κατανάλωσής τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια γιαυτό το προϊόν.
Γράψτε το δικό σας σχόλιο!

Στείλτε μας τα σχόλια σας γιαυτό το προϊόν

Περιγράψτε συνοπτικά την εμπειρία σας ή αναδείξτε μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.
Μερικές φορές, απορρίπτουμε μια αξιολόγηση γιατί αναφέρει πράγματα άσχετα με το προϊόν ή χρησιμοποιεί ακατάλληλη γλώσσα. Οδηγίες & Όροι χρήσης

* Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

ΔΩΡΕΑΝ αποστολές

με αγορές 25€ κι άνω, στην πόλη του Ηρακλείου
με αγορές 55€ κι άνω, σε όλη την Ελλάδα

Καλέστε μας 2810 330740

εξυπηρέτηση πελατών & τηλεφωνικές παραγγελίες Δευ.- Τετ. - Σαβ.: 9:00 - 14:30, Τρ. - Πεμ. - Παρ.: 9:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00

Tracking παραγγελίας

παρακολουθήστε την εξέλιξη της παραγγελίας σας, δείτε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή »

Μπαχαρικά αγνά κι αρώματα εκλεπτυσμένα, φρούτων και λουλουδιών. Αληθινή ανάσα ζωής, αιθέρια, φρέσκια, ευεργετική και θεραπευτική, για όλα τα χειροποίητα φαγητά σας, το τσάι, τους χυμούς ή τον καφέ σας θα βρείτε εδώ στο "Μπαχαροπωλείο" του Ηρακλείου που πάντα θα στηρίζει τις επιλογές και τις δυνατότητες της δικής σας ξεχωριστής, μοντέρνας ή παραδοσιακής κουζίνας. Καλοκαιρινού 141, Ηράκλειο Κρήτης

Το καλάθι είναι άδειο.

cart user close deco_1 deco_2 lens phone-handset sc-pin sc-fb sc-tw sc-yt shipp-free tracking